June 24, 2009

Look Alike, Not Twins









Inside of Pyramid








The Seven Dangerous Act

DON'T ACT THE 7 ACTIONS BELOW AFTER YOU HAVE A MEAL

* Don't smoke- Experiment from experts proves that smoking a cigarette after meal is comparable to smoking 10 cigarettes (chances of cancer is higher).

* Don't eat fruits immediately - Immediately eating fruits after meals will cause stomach to be bloated with air. Therefore take fruit 1-2 hr after meal or 1hr before meal.
* Don't drink tea - Because tea leaves contain a high content of acid. This substance will cause the Protein content in the food we consume to be hardened thus difficult to digest.

* Don't loosen your belt - Loosening the belt after a meal will easily cause the intestine to be twisted & blocked.

* Don't bathe - Bathing after meal will cause the increase of blood flow to the hands, legs & body thus the amount of blood around the stomach will therefore decrease. This will weaken the digestive system in our stomach.

*Don't walk about - People always say that after a meal walk a hundred steps and you will live till 99. In actual fact this is not true. Walking will cause the digestive system to be unable to absorb the nutrition from the food we intake.


* Don't sleep immediately - The food we intake will not be able to digest properly. Thus will lead to gastric & infection in our intestine.

June 16, 2009

Taman Negara Pahang

Ni gambar2 di Taman Negara, Pahang Darul Makmur. Sungguhpun aku ni org phg sejujurnya, aku tak penah pun g tmn negara. Malah aku tak menyimpan impian utk melawat kesini pun. Geli pacat kot..tapi ada ke pacat? Aku rasa ada..tapi mungkin tak kacau org.
Dari masa kecik2 sampaila skang, salah satu sebb aku tak suka camping ialah pacat, ulat gonggok, dan mcm2 lg...Jadi, bila ada camping, jungle tracking, atau panjat gunung aku sikit pun tak berminat. Cam yg penah aku ckp...aku ni kategori wanita yg lembik (bukan sotong yer cuz aku original woman), kurang lasak & xder terlibat ngan sebarang aktiviti lasak. Jadi aku tak suka nak berpenat lelah memanjat, mengharung sungai, mahupun sekadar memasang khemah & berkhemah. Tapi...setakat jalan2 di hutan taman negara ni bukan lasak pun kan?


Haii...gambar sapa la aku ambik ni...maklumla ambik kat internet so, hentam jer la gambar muka sapa pun. Cam seronok jer naik perahu nie...agak2nya dlm tak air sungai ni yer.

Ni lagi satu orang tengah berposing, dah sah2 la ni pic dorang, tentu la wajah dorang...aku yg ambik sesuka hati masukkn lam blog aku..so, kalau mereka2 ni terbaca/tertengok blog aku ni harap halalkn gambar2 ni semua. (free promotion ni, xkan tak suka kot..cam rancangan JJCM yg secara x langsung telah mempromote sesebuah gerai or restaurant tanpa bayaran. Cuma bagi makan free jer)
Cantik jugak tempat2 di taman negara ni. Sejukkk mata memandang. Patutla mak aku suka.
Memandangkn mak aku nak sangat jalan ke taman negara ni, ala..mak aku tu bukan tak penah datang sini pun dulu2, tapi saja nak jalan umah kakak sepupu dia tu. Mentang2 ada kakak sepupu dia kat sini..hehe. Aku tau la mak aku tu. Bukan ngumpat kan? So...aku, kakak & abg ipar aku dah buat keputusan nak bawak mak kami ke sini minggu depan, Insyaallah.

Actually aku nak g melaka tapi mak aku tak nak..sebb dah selalu pegi. Aku plak asyik2 Melaka, dpt suami org melaka baru tau..tak reti bosan ke g melaka tu? Dah la kawan2 kat pat keja ni pun ramai org melaka. Dulu pun aku pernah duduk melaka..patutla mak aku tak nak walaupun dia tak pernah duduk kat melaka ni. (citer pasal melaka plak). Kalau g taman negara nanti bolehla bawak mak aku panjat jambatan dan naik perahu (perahu ke boat?) melalui sungai ni..Insyaallah.
TAPI........kena naik boat lagi ke? Setahu aku tak payah rasanyer cuz dah ada jalan yg menghubungkn Jerantut ngan Taman Negara. If I'm not mistaken..x salah abah aku ckp hari tu. Tapi kalau salah...means aku salah dengar la tu.

Kundasang, Sabah

Inilah antara tempat yg aku idam2 nak g.
Gambar2 ni semua aku cilok dari en.google. Tah sapa punya tah...pandai cameraman ni ambik gambar.
Siap ada gambar lori.....~ Correction; ini bukan lori OK. Tu pun x kenal ke?? Tanya suzi kpd diri sendiri. ~ ahh sama jer lori ngan hilux....ada aku kisah.
Memang lawa la pemandangan kat sini...aku ni memang pencinta kedamaian. Jauh dari hiruk-pikuk dan kesesakkn lalu-lintas.
Kat atas ni resort utk bermlm, bawah ni gambar pemandangan gunung kinabalu.
Cantiknyer pemandangan2 ni semua....aku suka. Tunggulah kedatangan aku. Insyaallah...aku g honeymoon..
Well, tak banyak gambar yg menarik aku jumpa. Tapi aku percaya Kundasang nie memang cantik, sejuk dan menenangkan tempatnyer, cuz melalui pengalaman mereka2 yg dah pegi, aku dengar dorang ckp tempat nie memang cantik.....!

Cool art

that will mess with your head.

11 SHIPS OR 3 SHIPS & 8 ARCHES?
DO YOU SEE FACES OR ALL HOUSES?
How many horses in this picture? Should find 7
PEOPLE OR FACES ?
A PICTURE PUZZLE!
HOW MANY PEOPLE ?
SEE MORE THEN ONE DEER?
Look at the middle column.
Where does it end?

DO YOU SEE FOUR PEOPLE?
Who is the tallest?
A face? . Or, the word 'liar' ?
NEXT:
What do you see here?
Do you see the word 'LIFT'?
Or, a bunch of black splotches ?

GIRLS ARE ABLE TO SPOT THE WORD 'LIFT' EASILY.
MEN FIND IT DIFFICULT TO SEE THE WORD 'LIFT'!!!

NEXT? FIND THE FACES:

If you can't see the baby in the picture, don't give up.
It's really cool when it actually appears.
This is not a joke and ~ NO ~ Nothing is going to jump out at you!

You have to have an open mind.
Don't look for a Baby, and you will see the Baby!

Once you see it you won't see anything else!!!

This is so cool. Do you see the baby?



THE LAST ONE:

THIS WAS COOL!!!