May 31, 2010

Trust The Pilot...






5. A rock, off the coast of Greenwood
(Canadian Military Labrador Helicopter)


Can't add anything else to this... the next picture is worth 10,000 words!
If you don't think military pilots earn their pay, you need to take
a look at this picture.


This photo was taken by a soldier in Afghanistan of a helicopter rescue mission.
The pilot is a PA National Guard guy who flies EMS choppers in civilian life.

Now how many people on the planet you reckon could set the ass end of a
chopper down on the roof top of a shack, on a steep mountain cliff, and hold
it there while soldiers load wounded men in the rear.

Monkey Joins Police Patrol









Only In KSA....

video

The Most Weird And....

Wonderful Hotels!








Happened in Saudi







May 27, 2010

Beli Madu........! Cuti² Utara

Hurm, aku beli madu bukan nak bermadu. Tak sabar nak rasa madu lebah yg baru beli ni.. hehe.

Sebelum ni aku pernah bukak topic isteri kedua, through topic tu aku dpt seorg kawan...dan kami selalu jugak keep in touch dlm facebook. Kawan aku tu tentulah isteri org dan dah ada anak pun, dua org..tapi post tu aku dah delete. Dia nasihatkan aku jgn bermadu wpun ada suami org yg melamar.....

Dah lama aku x update new topic dlm ni dan meluah isi hati pun jarang sekali. Bukan sebb aku xde citer. Terlalu banyak sebenarnya. Terlalu byk kisah & rasa yg dilalui walau rentetan hampir sama sampaikn aku tak tau nak mulakn dr mana. Tapi tu normal, semua org pun byk cerita & kisah kehidupan masing². Cuma yg membezakan mahu dikongsikn, dipendam, atau bagaimana. So...tak ada apa yg pelik pun..dan hak masing² utk meluahkn bagaimana & pd siapa. Asalkn x melampaui batas......

Besok insyaallah aku akan ke Penang ikut kakak & abg ipar aku. Kami semua satu family pegi..termasuk anak saudara kesayangan aku, Airil. Airil masih sorang² belum ada adik...buah hati kesayangan aku ni dah lebih dua tahun, baru² ni terpaksa bawak ke hospital sebb dia terjatuh n kepala berjahit 3 jahitan. Tu la aktif sgt, suka memanjat tak duduk diam. Ok, berbalik pasal kisah Penang, terlanjur dah ke Penang kami jugak rancang utk ke Perlis & Kedah...Mungkin bertolak pagi² besok. Insyaallah.

Keja? Mcm biasa...cuma seperti yg aku pernah coretkan, Research Library aku dok skang ni jauh lebih tenang & mngembirakan aku berbanding Main Library dulu. Walaupn keja kat sini lebih byk, tapi aku hepi..lagi² Nani & C.Nurul dua² ok & tak ada masalah antara kami bertiga...semoga hubungan yg baik ni akan berterusan. Amin.

Lain-lain...? Setakat ni...aku rasa tu jer yg patut aku coretkn dlm blog ni. Penat nk menaip byk².
~ Sorryla.....Tajuk jer gempak BELI MADU tapi sebaris ayat jer citer pasal madu. lol