June 24, 2010

World Youngest Mother

An 11-year-old girl became one of the world’s youngest mothers

Kordeza Zhelyazkova, from Sliven in Bulgaria, was still wearing her wedding dress and tiara as she was rushed to hospital, where she gave birth to 5lb 8oz Violeta.

Proudly displaying her baby, she told reporters: ‘I’m not going to play with toys any more – I have a new toy now.’

My new toy: Korteza Zhelyazkova, 11, shows off her baby Violeta – the 19-year-old father is facing six years in jail for having sex with a minor

Kordeza – who fell pregnant within two weeks of her 11th birthday – spent the night in hospital with Violeta and then headed back to church for her wedding with 19-year-old Jeliazko Dimitrov.

Kordeza told the News of the World: ‘It feels strange to be a mum and have a baby.

‘I used to play with my toys but now she is my new toy.

‘She is so beautiful, I love her. Violeta is the child and I must grow up. I am not going back to school – I am a mother now.’



The couple met when Jeliazko rescued Kordeza from bullies in the playground.

However he now faces six years in jail for having sex with a minor, telling the paper his fears when he found out Kordeza was pregnant.

He said: ‘I was really scared.

‘We didn’t plan to have sex or a baby although I fell in love with Kordeza the moment I saw her.

He added: ‘I was walking past the school when I saw some boys mocking her and I told them to leave her alone.

‘Then she arranged to meet me and asked me out on our first date. I thought she was 15. She didn’t tell me she was 11.’


Kordeza added: ‘I didn’t want to say in case he wouldn’t fancy me.’

Their daughter was conceived within a week of their meeting.

Kordeza said: ‘I didn’t know I was pregnant until my grandmother saw I had put on weight. I just thought I’d eaten too many burgers.’

Her grandmother Dida, 55, said: ‘It’s normal for our girls to have babies young. It’s our tradition. But I didn’t want it for my Kordeza – I felt she was too young.’

The family planned a three-day Roma wedding for October 22 – so Kordeza and Jeliazko could be married before the baby was born.

But Kordeza went into labour a week early, on the second day of the ceremony.

She said: ‘I had been having pain in the morning and a couple of hours into the wedding it got worse.’

She was rushed to hospital and gave birth 20 minutes later.

Kordeza said: ‘It was quite easy but painful too. I was very happy when I saw her. She has a nose like me and hair like Jeliazko.’

Both grandmothers will be guardians of baby Violeta, and Kordeza and her daughter will receive £70 a month in state benefits.

The age of consent in Bulgaria is 14.

http://www.worldsstrangest.com/unbelievable/kordeza-11year-world-youngest-mother/

10 Wasiat Imam Syafie

SEBELUM Imam Syafie pulang ke rahmatullah, beliau sempat berwasiat kepada
para muridnya dan umat Islam seluruhnya. Berikut ialah kandungan wasiat
tersebut:

"Barangsiapa yang ingin meninggalkan dunia dalam keadaan selamat maka
hendaklah ia mengamalkan sepuluh perkara."

PERTAMA: HAK KEPADA DIRI..
Iaitu: Mengurangkan tidur, mengurangkan makan, mengurangkan percakapan dan
berpada-pada dengan rezeki yang ada.

KEDUA: HAK KEPADA MALAIKAT MAUT
Iaitu: Mengqadhakan kewajipan-kewajipan yang tertinggal, mendapatkan
kemaafan dari orang yang kita zalimi, membuat persediaan untuk mati dan
merasa cinta kepada Allah.

KETIGA : HAK KEPADA KUBUR
Iaitu : Membuang tabiat suka menabur fitnah, membuang tabiat kencing
merata-rata, memperbanyakkan solat Tahajjud dan membantu orang yang
dizalimi.

KEEMPAT: HAK KEPADA MUNKAR DAN NAKIR
Iaitu : Tidak berdusta, berkata benar, meninggalkan maksiat dan nasihat
menasihati.

KELIMA : HAK KEPADA MIZAN (NERACA TIMBANGAN AMAL PADA HARI KIAMAT)
Iaitu : Menahan kemarahan, banyak berzikir, mengikhlaskan amalan dan
sanggup menanggung kesusahan.

KEENAM : HAK KEPADA SIRAT (TITIAN YANG MERENTANGI NERAKA PADA HARI
AKHIRAT)
Iaitu : Membuang tabiat suka mengumpat, bersikap warak, suka membantu
orang beriman dan suka berjemaah.

KETUJUH : HAK KEPADA MALIK (PENJAGA NERAKA)
Iaitu : Menangis lantaran takutkan Allah SWT, berbuat baik kepada ibu
bapa, bersedekah secara terang-terangan serta sembunyi dan memperelok
akhlak.

KELAPAN : HAK KEPADA RIDHWAN (MALAIKAT PENJAGA SYURGA)
Iaitu : Berasa redha dengan Qadha' Allah, bersabar menerima bala,
bersyukur ke atas nikmat Allah dan bertaubat dari melakukan maksiat.

KESEMBILAN : HAK KEPADA NABI S.A.W
Iaitu : Berselawat ke atas baginda, berpegang dengan syariat, bergantung
kepada as-Sunnah (Hadith), menyayangi para sahabat, dan bersaing dalam
mencari keredhaan Allah.

KESEPULUH : HAK KEPADA ALLAH SWT
Iaitu : Mengajak manusia ke arah kebaikan, mencegah manusia dari
kemungkaran, menyukai ketaatan dan membenci kemaksiatan.

Coconut Water Can Prevent H1N1?

Ada Faham?



Goverment Brawl in India

video

Nostalgia Black!











June 16, 2010

Rindu Anugerah Allah

Maafkan aku kerana x mampu menjawab pertanyaan itu. Hanya Dia Maha Mengetahui apa yg terbaik buatku. Aku menghargai kasih-syg yg telah Allah anugerahkn padaku, sekali² aku takkan sia²kan perasaan org yg aku cintai kecuali jika aku dikecewakan. Selagi aku tidak dikhianati, maka aku tidak akan mengkhianati perasaan cinta & rindu sesiapa pun. Dia Maha Mengetahui segalanya, Dia yg mengatur perjalanan hidupku, dan Dialah tempat ku mengadu...PadaNya aku memohon pertolongan.

Rasulullah S.A.W bersabda: "Kekuatan tali Iman adalah cinta kerana Allah, dan membenci kerana Allah." (Riwayat Ahmad)
Semoga aku bisa memiliki cinta yg seagung ini..................amin.

June 09, 2010

B.A.D

While shopping at a local grocery store, I spotted a man with an acronym on his shirt that had B.A.D. Me, being curious, I stopped the man and asked, "What does B.A.D. stand for?" Trust me; you'll be amazed at what his response was.

He replied B.A.D. stands for: "Blessed And Delivered."

That thought stuck with me as I finished doing my shopping that day.

So I came up with a little advice for you today.


* When the enemy tries to attack you, be B.A.D.

* When things don't seem to be going right on your job, be B.A.D.

* When things are not looking good in your marriage, be B.A.D.

* When folks scandalize your name, just be B.A.D.

Get with somebody you know that you can be B.A.D. with!!!!

Just For Laugh

A quick laugh for 5 mins

Teacher : History is a very interesting subject. It tells you about what had happened in the past.
Student
: Please teacher, I don't think I want to study history.
Teacher
: Why?
Student
: There is no future in it.

............ ......... ......... ......... ......... ......... .......... .

Teacher : Ted, if your father has $10 and you ask him for $6, how much would your father still have?
Ted
: $10.
Teacher
: You don't know maths.
Ted
: You don't know my father!
............ .......... ......... ......... ......... ......... .......... ........


Mother : David, come here.
David
: Yes, mum?
Mother
: You really disappoint me. Your results are getting worse.
David
: But I will only get my report book tomorrow.
Mother
: I know that. But I am going to Hong Kong tomorrow, so I am scolding you now.
............ .......... ......... ......... ......... .......... ......... ........


Father : Why did you fail your mathematics test?
Son
: On Monday, teacher said 3+5=8
Father
: So?
Son
: On Tuesday, she said 4+4=8 And on Wednesday, she said 6+2=8. If she can't make up her mind, how do I know the right answer?
............ ......... ......... ......... ........... ......... ......... ........


A mother and son were doing dishes while the father and daughter were
watching TV in the living room. Suddenly, there was a loud crash of
breaking plates, then complete silence. The daughter turned to look at her father.

Daughter
: It's mummy!
Father
: How do you know?
Daughter
: She didn't say anything.
............ .......... ......... ......... .......... ......... ......... ........


Girl: Do you love me?
Boy: Yes Dear
Girl: Would you die for me?
Boy: No, mine is undying love
------------ --------- --------- --------- --------- --


Man: How old is your father?
Boy: As old as me
Man: How can that be?
Boy: He became a father only when I was born


------------ --------- --------- --------- --------- --

Waiter: I've stewed liver, boiled tongue and frog's leg.
Customer: Don't tell me your problems. Give me the menu card.
------------ --------- --------- --------- ---


Teacher : Simon, your composition on 'My Dog' is exactly the same as your brother's. Did u copy his?
Simon
: No, teacher, it's the same dog!
------------ --------- --------- --------- --------- --


Father : Your teacher says she finds it impossible to teach you anything!
Son
: That's why I say she's no good!
------------ --------- --------- --------- --------- --

Teacher: 'Where were u born?'
Student: ' Singapore , Sir.'
Teacher: 'Which part?'
Student: 'All of me, Sir.'

------------ --------- --------- --------- --------- ----

A teacher was asking her class: 'What is the difference between 'unlawful' and 'illegal'?' Only one hand shot up. 'Ok, answer, Joan' said the teacher. ''unlawful' is when u do something the law doesn't allow and 'illegal' is a sick eagle.'
------------ --------- --------- --------- --------- ---


Teacher: 'How come you do not comb your hair?'
Ah Kow: 'No comb, Sir.'
Teacher: 'Use your dad's then.'
Ah Kow: 'No hair, Sir.'


------------ --------- --------- --------- --------- ----

A boy came home from school with his exam results.
'What did u get?' asked his father.
'My marks are under water,' said the boy.
'What do u mean 'under water'?'
'They are all below 'C' (sea) level'

June 08, 2010

JauH DariMu

Minggu lepas 28 May - 30 May aku sekeluarga pergi bercuti ke Penang, Perak, Perlis & Kedah..Jumaat hingga Ahad. Pukul 4.30 pagi camtu bertolak dr sini. Memang x cukup utk jalan²...cuma singgah sekejap² jer. Membeli-belah pun tak puas. Makan² pun dah ambik masa. Tapi, paling aku suka char kuew tiow Alor Star..memang sedap, org pun penuh kat gerai yg abg ipar aku bawak tu........masing² tgu giliran nk makan. Kalau pregnant & teringin makan kuew teow ni memang susah, jauh tu nak ke Alor Star......huhu. 3 hari 2 mlm disana memang x cukup...........Lesson: Lain kali kami akan tuju pada satu destinasi saja dlm satu masa percutian. Insyaallah.

Last friday 4 June, aku joging ngan nurul. Dah lama x joging..kasut lama dah rosak n kena beli kasut baru. Sabtu aku g jalan² ngan my twin, ma. Kami keluar makan n beli barang sikit..kat Bangi. Sunday seawal pukul 6.30pagi kami bertolak ke Genting Highlands....kami pergi bersama² kak g sekeluarga. Memang enjoy...tapi biasalah ramai btol org kat sana...mcm pasar mlm! Naik kereta kabel tu mengingatkan aku kenangan masa ke Langkawi beberapa tahun yg lalu.....selain tu kami masuk rumah hantu & replieys believe it or not dan snow world. Permainan kami tak main sebb org terlalu ramai...malas nk beratur so, pukul 3petang balik KL. Sampai KL kami makan² kat Mines...lepas tu kakak aku balik umah tapi aku stay ngan twin n kak g window shopping jap...letih berjalan kami decide naik boat pusing² tasik mines...hilangkn penat. Mlm baru sampai umah. Dan semlm aku EL sebb kaki aku sakit² dan kena ambil adik aku cikin kat KL sebb dia datang sini...maklumla cuti sekolah. Dah ambil dia petang tu aku pun bawak jln² n lepas tu tengok movie...Prince of Persia. Tapi Shrek yg aku tgk ngan c.nurul minggu sebelum lagi best.

Aku tau, beberapa hari ni aku agak sibuk ngan aktiviti tu sumer. Aku pun penat sebb weekend takder rest. Tapi, bukan selalu......cuma several weeks ni jer. Kalau tak aku lepak umah jer...aku tau, x patut asyik keluar..dan aku mengaku memang salah aku. Pas ni aku akan kurangkn aktiviti jln² n cam sebelum byk stay umah...insyaallah.
Okla, aku stop dulu............pjg umur murah rezeki bertemu kembali dilain masa.

June 04, 2010

Renungan 3







Renungan 2

Produk paling LARIS tetapi TIDAK HALAL
1.Shampoo dan facial DOVE
2.Pringles potato chips
3.Lychee NARCISSUS


KESEMUA YG DI ATAS ADA MENGANDUNGI LEMAK BABI/KHINZIR.
JAKIM telah menghantar surat pada semua retailer supaya tutup tanda halal pada produk tersebut.

Renungan 1

Sememangnya aku bukan penggemar coca-cola & kick kapoo.
Jangan Minum AIR KICKAPOO

Pengumuman penting untuk UMAT ISLAM semua, sebenarnya air kickapoo bergas yang selalu diminum kat Malaysia ni berasal dari syarikat ARAK, nama syarikat MONARCH BEVERAGE, bukti lihat web kat bawah ni:

Tolong sebarkan dan jgn sekali-kali membelinya..

http://www.kickapoojoy.com/history.html



Renungkanglah

KUALA LUMPUR – Unit Aduan PPIM telah menerima aduan seorang pengguna yang membeli air minuman Coca – Cola mengandungi benda asing yang menjijikkan.
Itu senario yang berlaku kepada seorang penggemar Coca – Cola minuman berkarbonat popular yang terpaksa menanggung kerugian kerana terbeli " air makhluk asing." Penggemar tersebut kesal apabila tertipu oleh sebuah syarikat pengeluar minuman antarabangsa dan terkemuka kerana menjual air yang berisi bahan kotoran.
Mangsa mendakwa tertipu dengan isi kandungan air coca-cola selepas membeli minuman itu di sebuah kedai runcit di Kapar, Klang .
PPIM juga was-was dengan status halal minuman coca-cola kerana disyaki mengandungi bahan terlarang dalam ramuan minuman keluaran syarikat tersebut. Syarikat ini juga dipercayai menyokong Rejim Yahudi dengan memberi bantuan moral dan kewangan yang besar untuk melakukan kekejaman dan keganasan terhadap kemanusiaan dan negara-negara yang lemah sejak berkurun lamanya.
PPIM telah lama melancarkan boikot terpilih termasuklah Coca – Cola dan menyeru masyarakat pengguna Islam melakukan perkara yang sama. PPIM mengambil langkah drastik dengan membuat laporan di Balai Polis Setapak demi kepentingan hak kemanusiaan dan kepenggunaan.
Adalah lebih baik kita memberi keuntungan kepada syarikat yang mesra pengguna, bermoral dan beretika daripada syarikat yang tidak menghormati malah menindas nilai kemanusiaan, keagamaan malah menggunakan keuntungan yang diperolehi untuk terus membantu proses penindasan dan kezaliman.

Sokonglah produk keluaran Islam.

Yang Terjadi kan Tetap Terjadi

Apa yg terjadi..kan terjadi..dgn ketentuan Ilahi

June 01, 2010

Dead Elephant in Zimbabwe

Let's see what happens to a dead elephant when its body is found by people in Zimbabwe.