July 28, 2011

Aneh: Wanita Leher Zirafah

Biasa orang ckp 'leher jinjang'...........tapi ni Leher Zirafah plak. Tak pasti bagaimana leher mereka ni boleh memanjang? Dari kecil lagi mereka dah mengenakan Neck Ring. Wanita² ni dari negara Myanmar, Laos dan Thailand. Mereka dikenali sebagai Kaum Padaung.

Kalau berminat nak leher panjang mcm dorang ni, boleh try google Apakah rahsia utk mendapatkan leher panjang mcm zirafah. Sebenarnya tiada apa yg perlu dihairankan cuz terlalu byk benda aneh dlm dunia ni...cuma kita jer tak sempat dan x mampu nak menerokai semua keajaiban dan keanehan yg Allah jadikan dimuka-bumi ini.
Gambar atas: Zirafah sedang posing...."ada gak org minat leher aku"










No comments: