December 16, 2011

Pasangan Bahagia Tertua Di China

Jin Jifen dan suami Yang Shengzhong adalah pasangan bahagia tertua diiktiraf oleh Gerontological Society of China. Uncle dan auntie ni dah hidup bersama sebagai suami-isteri hampir 90 tahun dan dah ada 5 generasi selepas mereka. Maksudnyer, cicit mereka pun dah beranak-pinak. Kedua² pakcik-makcik ni berumur 109 thn (suami) dan 106 thn (isteri).
Bagaimana mereka mengekalkan rumahtangga..? Tu kena tanya ngan makcik ni sendiri. Aku pun tak tau. Cuma pakcik ni ader ckp isterinyer melayaninyer dgn baik dan hingga sekarang masih memasak utknyer............kat situ dah terjwb, MELAYAN DGN BAIK dan RAJIN MEMASAK utk suami. Tips berguna nie!

Mereka berdua memang layak dijadikan contoh antara pasangan paling lama kekal dan bahagia di abad ini.

"Minumlah abg...." ~ Mungkin tu lah yg makcik ni ucap pd pakcik ni......aku hentam jer. "Tima kasih syg.' Jwb pakcik tu dgn lembut. lol. pandai aku buat skrip. Siap color biru tue...romantik la katakan.
news asiantown

'Kebahagiaan itu bukan pd rupa, bukan pula pd harta, tp pada keikhlasan dan kejujuran kita dlm mencintai.....'

No comments: