March 22, 2012

Pelik: Minum Air Urin Sendiri

Siapakah wanita dibawah? Yer...dia adalah makcik yg minum air urinenyer sendiri. Termasuklah ketika mencuci mata, dan berkumur memberus gigi..........! Mesti kita terasa jijik kan? Tapi itulah dunia....pelik & benar. Kisah lanjut bolehla baca dibawah...........

Carrie is a 53-year-old cancer victim who according to her friend has 'done some strange stuff over the years'. But this may be the strangest of all.

The middle-aged brunette from Colorado Springs has taken to drinking her own urine, a four-year-old, five-glass-a-day habit that she calls 'comforting'.

On TLC's finale of the shocking series, My Strange Addiction, Carrie explains that drinking the warm pee for the first time didn't make her throw up so she decided: 'You know what, I can do this

Diagnosed with stage three malignant melanoma eight years ago, the mother of four daughters began drinking her urine in the hope that it may help with her recovery.

But it seems that the alternative medicine fan has taken quite a shining to the beverage. Of the taste, Carrie enthused about the variety of flavours that change depending on her diet.

'My urine does smell depending on what I eat,' she says. 'Today it tastes a lot different than it did four years ago. Sometimes it's salty....sometimes it tastes like plum champagne.'

Slugging down a glass of the bright yellow liquid she pauses for a minute and then remarks: 'Hmm maybe a little lemony.'
The quirky pee-drinker describes how on sampling her daily urine she can taste the different foods going through her body and as such has had to give up foods that she once loved.
'I love love love asparagus but I won't eat it anymore. It makes the urine taste...ugh not good,' she laughs.
But Carrie not only drinks her own liquid waste, she uses it to rinse out her eyes, brush her teeth and she even ages it and applies it as an ointment all over her body.

During the episode she reveals her secret habit to her friend Denise.

'I drink almost all the urine that comes out of my body,' she confesses as her companion stays calm.

When Carrie invites her to watch to prove she's telling the truth, Denise gently refuses saying: 'You can tell me anything you want about it but i don't think I want to watch you drink it.
'I've survived many things with you over the years...I mean you've done some strange stuff.'
One of her daughters told TLC: 'Urine is your body's waste. It's what you body has decided to filter through and get rid of so it doesn't seem healthy to me.'

Urine is not, as she believes, a product of unwanted waste that is expelled by the body, but a by-product of blood filtration that is known to have been consumed by Egyptian, Chinese and Indian civilisations for medicinal purposes.

However, in a report by The Independent in 2006, medical experts refuted claims that any proof existed of its healing nature.

Dr Michael Stroud, an expert in nutrition at Southampton University, went so far as to say that people who believed that urine could cure disease were 'daft as brushes'.

Helen Andrews, of the British Dietetic Association, told the British paper: 'There are no health benefits to drinking your own urine, and in fact I think it could be quite detrimental.

'Each time you put it back it will come out again even more concentrated and that is not good for health as it could damage the gut.'

Dental routine: The 53-year-old brushes her teeth using the urine and also washes her eyes out with it using a small shotglass

asiantown.net

March 21, 2012

Misteri Sebuah Cinta.....!

Ecehh....tajuk x bleh blah. Sungguh jiwang. Dah sememangnyer ada darah jiwang yg mengalir dlm tubuhku..... Apakah perkaitan dgn tajuk dan gambar dibawah?? SEBENARNYER....aku adalah penggemar siri 'Mysteries of Love' 8TV setiap Isnin-Jumaat pd pukul 7.00pm-8.00pm....................Itulah aku letak tajuk artikel ni misteri chenttaa....!
Jadi, aper kaitan dgn gambar ini? Dek kerana tidak sabar² nak tau aperkah kesudahan misteri cinta ini maka aku pun cari kat youtube cerita taiwan ni akhirnyer jumpa gak wpun berbahasa cina sepenuhnya tanpa english subtitles tapi aku sgtlah berpuas hati...............so, sambil buat keja hari nie....sambil mata dan telinga aku menjeling dan mendengar dialog drama nie. Tak paham pun xper, yg penting lakonan² mereka dah cukup buat aku paham. Hero dia dua² hensem......tu mcm dlm gambar kecik tu!

Then aku terus tgk episod last sekali, yerla nama pun 'x sabar' kan. Aku replay berulang² kali. Akhirnyer aku 'like' video tu dan tinggalkan komen yg berbunyi ' terima kasih kpd uploader, citer ni dimainkan di 8tv setiap hari jam 7.00pm-8.00pm setiap hari. memandangkn dah ada di youtube so, x payah la saya tunggu di depan tv lagi.' Haa....camtulah ayatnyer setelah di translate ke bahasa melayu. Komen tu aku tinggalkan di video tersebut pada tengahari tadi.

Awek @ pakwe yg upload siri drama ni dari China...dan dah upload banyak episod...dari episod pertama hingga akhir....cuma beberapa siri tengah dia x masukkan sebb sedikit sibuk.....malangnyer, tadi aku jengah video tue sekali lagi......Tau tak per terjadi?? Haa....mcm dlm gambar tue la........! 'THIS VIDEO IS NO LONGER AVAILABLE DUE TO A COPYRIGHT CLAIM BY TELEVISION BROADCASTS.' hUH....sib baik aku dah tgk sampai habis dan dah tau ending dia aper. SO...aku tak kisah lah 8TV nak claim ke, 10TV nak claim ke....or 9TV nak claim....yg penting aku dah tau happy ending. LOL.

....youtube...youtube...wpun ko delete aku tetap puas hati.........hehe....

March 20, 2012

Misteri: Bukan Camera

Misteri lah sgt....! Dibawah adalah lukisan yg dihasilkan menggunakan pensil oleh seorg pelukis Paul Cadden, 47 tahun dari Scotland. Bukan fotograf. Tak perlukan camera dan tak perlukan cameraman. Yang diperlukan hanyalah pensil. Lukisan² begini biasanya disiapkan dlm masa tiga ke enam minggu. Cantik kan? Sebiji mcm gambar filem hitam-putih.






Gambar: asiantown.net

March 17, 2012

Berita Palsu Msia vs Berita S'pore

Jom saksikan kebenaran. Kalau tgk berita tv di Malaysia kita memang takkan menemui kebenaran di sebalik isu politik, jadi eloklah luaskan minda & pengetahuan kita dgn menilai dari sudut pandangan negara luar terhadap negara kita. Media luar takkan berbohong apabila membuat liputan tentang negara asing, sebagaimana kita yg jujur bila melaporkan tentang rusuhan, bencana, kekejaman dan kejatuhan negara lain di media tempatan kita.



Pembohongan kezaliman pihak pemerintah & pihak berkuasa di Malaysia bukan lagi rahsia. Bak kata pepatah, Bangkai gajah memang tak boleh disorok. ~ Dah mcm Karam Singh Walia plak ayat aku.

Ratu Cantik Ratu Botak

Mcm²! Kesimpulannyer, semua yg diciptakan Allah SWT adalah cantik...tak kira sama ada dia ratu atau bukan ratu mcm kita............jadi, jgnlah kita rasa rendah diri, OK?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


ANCHORAGE, Amerika Syarikat (AS) – Ratu Cantik Chugiak-Eagle, Debbe Ebben telah membotakkan kepalanya bagi memperoleh sumbangan untuk digunakan dalam penyelidikan penyakit kanser.

Dia setakat ini berjaya memperoleh sumbangan lebih AS$4,000 (RM12,235) selepas membotakkan kepalanya pada minggu lalu.

Ebben yang berusia 23 tahun melakukan perbuatan itu bagi membantu penyelidikan penyakit kanser dalam kalangan kanak-kanak.

Menurutnya, dia berasa gembira kerana membotakkan kepala itu untuk tujuan kebajikan.
Ebben berkata, peluangnya untuk memenangi pertandingan Ratu Cantik Alaska pada Jun depan tidak terjejas walaupun dia tidak mempunyai rambut.

Para peserta pertandingan itu dikehendaki melakukan kerja-kerja khidmat masyarakat menyebabkan dia memilih untuk membotakkan kepala untuk tujuan amal. – kosmo

March 15, 2012

Padah SMS Ketika Memandu

Gambar dibawah adalah lelaki yg kehilangan kekasih disebelahnyer akibat kemalangan ketika mereka ber SMS. Lelaki tersebut tak tau teman wanitanya sedang memandu dan sempat menerima balasan dari wanita tersebut ' I love you too...' sebelum maut terlanggar truck di hadapannyer. Ini bukanlah kes pertama berlaku di dunia. Byk kemalangan yg disebbkn oleh penggunaan telefon ketika memandu.

Kisah ni adalah pengajaran yg sgt berguna kpd sesiapa saja yg suka ber sms ketika memandu. Aku tak nafikan, aku salah seorg dari mereka yg suka jwb sms masa drive.....wpun bukan setiap hari...kdg².........x sabar² nak reply. Lepas ni haruslah lebih byk bersabar dan tunggu masa yg sesuai utk jawab sms.

MONTREAL — A grieving boyfriend has released the final, romantic text message that his girlfriend typed before she slammed into the back of a transport truck and was killed instantly.

Emy Brochu, 20, died east of Montreal, prompting lover Mathieu Fortin to post their deadly exchange on Facebook to raise awareness about the dangers of texting behind the wheel.

Fortin says he didn't know his girlfriend was driving when he texted, "I love you Mme Brochu."

Her final text message read, "I love you too and I will try my best to make you happy Mr. Fortin."

The woman's car then collided with the truck around 10:45 a.m. Fortin, unaware of what happened, sent several other texts including one that read, "I would have preferred to hear your beautiful voice, but anyway...we'll talk again this evening before six. Have a good day at school bb, I kiss you all over :)"

After his next text went unanswered at 12:27 p.m., he sent Brochu another message at 1:24 p.m.
"Is everything ok my love?" he wrote.

The final posted message, sent at 2:48 p.m., reads "bb, I'm a little worried there."

The police investigation found Brochu collided with the truck because she was distracted by her cellphone. Fortin said the reality of her death has yet to sink in.

"It was a shock to me, since I was communicating with her," he wrote on his Facebook page.

In a plea to the public, he wrote: "I hope that every time you look at your cell when you're driving, you will think of Emy."

He ended his post by writing "it could be a child crossing the street while you're staring at your phone...THINK HARD!"

Fortin and Brochu's mother declined interviews with QMI Agency because they say they're still too shaken.


Quebec's automobile insurance board says texting while driving increases the risk of a crash because the driver takes their eyes off the road for between 4.6 and six seconds.

At a speed of 90 km/h, that's like driving the length of a football field with your eyes closed.

DEAdLY TEXT EXCHANGE BETWEEN MATHIEU FORTIN AND EMY BROCHU

- Mathieu: "I love you Ms. Brochu"

- Emy: "I too love you and I will try my best to make you happy Mr. Fortin."

- Mathieu: ":)))))"

- Mathieu: "Me too bb"

- Mathieu: "xxxxxxxxxxxx" (at 10:56 a.m.)

- Mathieu: "I have a meeting at 12:30 p.m., I would have liked to hear your beautiful voice before, but anyway...Talk to you tonight before six. Good day at school bb, I kiss you all over:)"

- Mathieu: "Bb will you be on time to school?"(At 12:27 p.m.)

- Mathieu: "Is everything ok my love?"(At 1:24 p.m.)

- Mathieu: "Bb I'm a little worried there ..."(At 2:48 p.m.)

-asiantown.net

March 13, 2012

Perginya Tak Kembali

Masih ingat lagi artikel 'Bahana Facebook' yg aku post beberapa hari lepas? Takziah kpd kedua ibu-bapa Dirang dan keluarganya yg dlm kesedihan diatas pemergiaan Dirang (gambar) dlm keadaan yg sgt memilukan. Semoga mereka sekeluarga tabah mengharungi ujian Allah SWT. Kpd semua ibu-bapa diluar sana termasuk aku sendiri yg mempunyai anak saudara & adik² sepupu yg masih kecil jadikanlah kes kehilangan kanak² begini sebagai pengajaran dan peringatan agar lebih berhati² dlm mengawasi anak² kita.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hanya esakan dan tangisan kedengaran di rumah kanak-kanak malang Nurul Nadhirah Abdullah atau Dirang sebaik sahaja polis mengesahkan mayat rentung yang ditemui di sebuah ladang kelapa sawit di Nusa Damai, Pasir Gudang di Johor Baharu 8 Mac lalu adalah kanak-kanak itu.

Tiada kata yang mampu diucapkan oleh anggota keluarga mahupun jiran untuk menenangkan ibu Dirang, Roselyn Alan, 25 yang terkejut dan menangis tidak berhenti sejak menerima maklumat berhubung perkara itu.

Roselyn juga pengsan seketika selepas menangis lebih sejam sebaik dihubungi oleh pihak polis melalui telefon kira-kira 6.40 petang tadi bagi mengesahkan perkara itu setelah menerima hasil ujian DNA daripada Jabatan Kimia hari ini.

Tinjauan di rumah mangsa di Flat Seri Delima, Bandar Seri Alam dekat Johor Baharu mendapati, suasana hiba menyelubungi rumah mangsa yang dipenuhi oleh kaum tentang kes itu.

Esakan dan tangisan Roselyn yang berada dalam sebuah daripada bilik di rumah itu jelas kedengaran di ruang tamu menyebabkan mereka yang berkunjung di rumah itu tidak dapat menahan daripada turut menitiskan air mata mengenangkan nasib yang menimpa mangsa.

Roselyn dan suaminya Lima Medeng, 25, juga enggan ditemu bual pemberita ekoran terlalu sedih dan terkejut dengan perkembangan terbaru itu.

Sementara itu, nenek kanak-kanak itu, Milnah Jul, 56, berkata, ketika anaknya menerima panggilan daripada pihak polis untuk memaklumkan tentang perkara itu, beliau berada di bawah flat itu.

"Saya berada di bawah flat ketika Roselyn menelefon saya memaklumkan menerima panggilan daripada polis memberitahu mayat rentung sebelum ini adalah Dirang.

"Kami sekeluarga amat terkejut dan tidak menyangka sebab sebelum ini polis memaklumkan mayat itu adalah rangka orang dewasa," katanya.

Milnah kemudian dilihat tidak dapat menahan air mata serta tidak dapat berkata-kata akibat terlalu sebak dan terus masuk ke bilik sambil menangis.

Seorang jiran keluarga itu, Noridah Juliri, 44 berkata penduduk di kawasan itu terkejut dan bersedih dengan kejadian itu.

"Sehingga petang tadi kami masih meneruskan usaha mencari mangsa yang saya anggap sebagai cucu saya sendiri.

"Saya sendiri terguris dan tak senang hati sejak mangsa hilang. Saya masuk kelapa sawit bantu cari...sebagai jiran saya rasa sakit, tuhan saja yang tahu perasaan saya ketika ini," katanya yang mendapat tahu tentang perkara itu lewat petang tadi dan terus datang ke rumah Roselyn yang telah dianggap sebagai keluarga.

Nurul Nadhirah dilaporkan hilang pada 1 Mac lalu kira-kira 11 pagi ketika keluar untuk membeli mee segera dan telur di kedai runcit di kawasan flat kediamannya. - Bernama

March 09, 2012

Hadiah Terlalu Mewah!

Wahh...kalau aku dpt aku jual x?? Hurmm...jap pk.........tak kot! Heheh. Sebb tu tak dpt, masuk peraduan pun tak pernah. lol. Inilah yg dinamakn tuah. Tahniah kpd cik/puan Sapiah Aping nie.......x pasal² dpt merz; Iskk...isk...memang best la. Jual pun xper asalkn bahagia.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

BERA – “Saya tidak terkejut, tetapi tertanya-tanya sama ada ia satu kenyataan atau mimpi semata-mata.”

Itulah reaksi Sapiah Aping, 45, Orang Asli suku kaum Semaling berasal dari Bukit Gemuruh ketika dihubungi Bank Simpanan Nasional (BSN), di sini, baru-baru ini menyatakan dia berjaya ­memenangi sebuah Mercedes-Benz E200 CGI.

Menurutnya, dia mem­beri­tahu adiknya mengenai berita gem­bira itu, tetapi diminta supaya tidak terlalu mempercayainya kerana banyak kes penipuan berlaku pada masa kini.

“Tetapi, saya percaya berita itu benar kerana mengenali kakitangan bank tersebut kerana pernah berurusan di situ.

“Walaupun mendapat ‘durian runtuh’ ini, namun saya tidak boleh menerimanya kerana ter­lalu mewah buat diri saya,” katanya.

Dia berkata, selain itu, dia juga ­tidak memiliki lesen memandu.

“Setelah berbincang dengan ahli keluarga terdekat, saya berhasrat ­untuk menjual kereta itu mengikut harga pasaran sekarang memandangkan saya tidak pandai me­mandu,” katanya.

Menurutnya, duit tersebut akan digunakan membina rumah baru, ­manakala bakinya disimpan sebagai tabungan demi jaminan hidup pada masa hadapan.

“Saya tidak bercadang membina rumah banglo, tetapi cukup sekadar tempat untuk berlindung.

“Lagipun, saya hanya tinggal seorang dan kadangkala ahli keluarga terdekat datang kerana adik saya menoreh di kebun peninggalan mendiang ayah kami,” katanya. -Sinarharian

March 08, 2012

Wang Cai Si Penunggu Setia

Comel & mengagumkan! Haiwan pun pandai utk setia dan patuh pd tuannyer....sanggup tungu tuan dia pegi dan balik keja dihadapan sebuah bank di China. Wang Cai anjing comel ni memang mempunyai habit 'menunggu' sejak dulu lagi sebelum dipelihara oleh tuan barunyer, mungkin dah terbiasa begini ketika bersama tuan lamanyer dulu. Nak tau info lanjut bleh baca dibawah nie....................

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

http://www.documentingreality.com/forum/f225/chinese-hachiko-waits-outside-his-master-9-5-a-99236/

Wang Cai was a homeless dog found wandering on the streets of Chongqing, China, four years ago, when a kind soul decided to adopt him. Ever since, he has been accompanying his new owner to work every morning and waited outside patiently for the next 8 hours, only to return home in the evening. According to the dog’s master, the behavior perplexed him at first, since he didn’t really train Wang Cai to do anything of the sort. The owner suspects that the dog might be waiting for his previous master, but he has no issues with the strange behavior.

he locals, however, are fascinated with Wang Cai’s unwavering loyalty. He’s being hailed as the Chinese version of Hachiko, the world-famous Japanese dog that waited for his deceased owner for 13 long years outside the Shibuya Train Station, Tokyo. Although Hachiko died in 1935, his faithfulness is still remembered by many. A dog’s loyalty is truly an incredible thing.

http://news.asiantown.net/r/22974/Dog-Keeps-Waiting-Daily-Outside-for-His-Master-from-9-to-5

A dog named Wang Cai spends most days waiting outside the doors of a bank from 9am until 5pm, moving little, not accepting food, and chasing away other dogs from his “roost.”

Nobody knows just when exactly Wang Cai began his daytime vigil in front of the Minsheng bank, but one street sweeper has seen the dog nearly everyday for the past two years. A bank security guard also reported seeing the dog, but noted that he seldom saw it waiting after 5pm.

Many pedestrians who frequent the area assumed the dog was homeless until they noticed it was clean everyday, would wear fashionable winter “jackets” and had his hair trimmed in the summertime. Wang Cai does indeed have a home, and his daily 9-5 vigil just so happens to coincide with his owner’s schedule, who works nearby.

Wang Cai was once homeless, and was found wandering outside 4 years ago when he was adopted by his new family — a possible explanation for his outdoorsy personality.

Henceforth he accompanies his owner to work in the morning, waits stoically for 8 hours, and returns in the evening. The owner isn’t quite sure if Wang Cai is waiting for him or a previous master.



March 07, 2012

Bahana Facebook

Asyik di alam maya facebook akhirnyer dunia realiti kucar-kacir. Bukan facebook yg harus disalahkan, tapi 'kita' sendiri. Bagaimana kita menggunakannyer? Adakah memberi manfaat atau lebih byk mendatangkn kecelakaan? Aku malas komen lebih² cuz aku sendiri pun dah takder facebook................! (*Skarang dah register balik)

Dah berzaman aku deleted facebook aku akibat terlalu obses dan ketagih dgn facebook hingga mengganggu kehidupan seharian aku...........kiranyer utk diri aku ni memang x sesuai....bukan saja bergaduh pasal facebook, malah aku sgt suka memasak di cafe world, berkebun di farmville dan farmtown dah per benda farm lagi....aku ada 3 kebun (bangga tu), selepas penat memasak dan berkebun aku malah pergi berperang di mafia wars...ramai kawan dari oversea aku dpt.....dan jugak beberapa game lagi (aku lupa....) jadi, akhirnyer aku mengambil keputusan berundur dari dunia facebook wpun game aku semuanya level tinggi² malah hingga beratus² level di mafia wars.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

PASIR GUDANG: “Saya akui leka melayari facebook (fb) tanpa menyedari Dirang yang keluar membeli mi segera belum pulang hingga suami bertanyakan di mana anak,” kata Roselyn Alan, 25, ketika ditemui di rumahnya di Flat Seri Delima, Bandar Seri Alam di sini, semalam.
Dalam kejadian jam 10.30 pagi itu, anaknya, Nur Nadirah Abdullah yang lebih mesra dipanggil Dirang, lima tahun, hilang sejak Khamis lalu ketika membeli mi segera di kedai runcit berhampiran flat berkenaan.
Katanya, Dirang baru bangun tidur dan mengadu lapar serta mahukan mi segera.

“Saya memberikan RM4 bersama nota bertulis ‘mi segera dua bungkus dan telur RM2’ sebelum memintanya ke kedai runcit berhampiran.

“Selepas itu, saya melayari fb menyebabkan leka dan tidak teringatkannya langsung.

“Bagaimanapun, saya tersentak apabila suami, Lima Medeng, 25, bertanya di mana Dirang selepas menjenguk ke bawah dan gagal menemui anak kedua kami,” katanya. - Mymetro

March 03, 2012

Ribut Tornado Amerika Mac 2012

Ribut Tornado yg melanda dua bandar di Amerika semlm membunuh hampir 30 orang dan dipercayai jumlah mangsa akan bertambah dlm operasi menyelamat yg masih dijalankan. Berita disini.


















Muka Bengkak Macam Bola

Kpd yg OBSES pd kecantikkan paras-rupa mahupun tubuh-badan ambillah kisah ni sebagai iktibar. Jgn main beli jer pewarna rambut, krim, dan sebagainyer di kedai² tanpa memikirkan kesan sampingan yg harus diterima!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

LONDON: Seorang wanita muda yang gemarkan gaya wajah baru mengalami kecacatan penglihatan buat sementara waktu dan dirawat di hospital selama tiga hari ekoran tindak balas pewarna rambut yang dibelinya di pasar raya.

Wajah Carmen Rowe membengkak seperti “bola” selepas menggunakan pewarna rambut hitam Clairol “Nice n Easy” yang dibelinya di sebuah pasar raya tempatan di Asda. Dia dimasukkan ke Hospital Morriston Swansea keesokan harinya selepas mengalami wajah bengkak menyebabkan dia tidak dapat melihat. Bagaimanapun, wanita berusia 25 tahun itu berkata, dia menjalankan ujian pada kulit 48 jam sebelum menggunakan pewarna itu tanpa menghadapi sebarang masalah dan telah mewarnakan rambutnya sejak dia berusia 13 tahun.

Carmen akhirnya dibenarkan keluar dari hospital selepas tiga hari rawatan apabila bengkak di wajahnya surut dengan pengambilan steroid dan antibiotik. Namun, dia dimasukkan semula ke hospital sebanyak empat kali bulan seterusnya selepas mengalami sakit dan bengkak di wajahnya. Doktor akhirnya mengesan tindak balas alahan terhadap Paraphenylenediamine di dalam pewarna rambut itu.
Nice n easy la sgt........!
Carmen dari Swansea berkata: “Saya bangun dan kepala saya bengkak hingga sya tidak dapat melihat. Saya sudah menjadi buta.

“Saya lihat ke cermin dan separuh daripada wajah saya sudah bengkak. Kelihatannya separuh daripada kepala saya bagaikan telah dipam menjadi sebiji bola. “Saya terus ke hospital dan ketika sampai di sana, kepala saya makin membengkak, malah telinga saya juga menjadi besar. Doktor menahan saya di wad serta-merta.

“Perkara paling teruk ialah apabila kepala saya mula keluar nanah. Saya terpaksa membungkus kepala dengan tuala, ia cukup teruk dan baunya seperti anjing basah,” katanya.

“Saya tahu remaja sering mewarnakan rambut mereka pada usia 13 atau 14 tahun dan ia mungkin bahaya untuk mereka.

“Saya hanya ingin memberi amaran kepada ibu bapa apa yang mungkin terjadi. Ia adalah alahan yang boleh berlaku bila-bila masa saja,” katanya. - Mymetro

Sebuah Kehilangan.....

Lumrah kehidupan. Jika bukan berpisah hidup, berpisah mati. Seminggu yg amat memenatkan dan menyedihkan.....dlm hidupku, dan keluarga. Perginya salah seorg pakcikku yg aku sayangi.....suami mak saudara sebelah mak aku. Aku baru masuk keja semlm, balik sini dari Merapoh aku demam, sakit kepala, tekak, dan badan...tidur mlm terganggu, dan x lena. Memang terasa kehilangan sebb hubungan kami sekeluarga agak rapat. Dialah ayah saudaraku yg suka mengusik, berseloroh. Lagi² aku suka menjawab. Dia jugak satu²nya ayah saudaraku yg memasak utk anak saudaranya, wpun cuma maggie rebus! Aku pasti rindukan saat itu........

Ibu dan ayah² saudaraku umpama mak-ayahku sendiri. Kesedihan makcik dan adik sepupu perempuan yg baru berusia 14 tahun turut aku rasai...sebak rasa ketika aku memeluk dan mencium pipinya. Mungkin itulah yg dirasai sesiapa saja yg kehilangan ahli keluarga, apatah lagi ahli keluarga yg rapat.

Ayah saudara ku salah seorg anggota polis di Merapoh, dia meninggal secara tiba² tanpa sakit ketika bersama anak dan teman²nya. Kami sekeluarga menerima ujian ini dgn redha, smoga Allah SWT mengampunkn dosanya dan sekalian saudara muslimku yg telah pergi...dan menempatkan mereka semua bersama hamba yg soleh. Kehidupan harus diteruskan....

Nenek aku balik dari umrah mlm ni.....dia tak tahu aper yg terjadi di sini. Kami semua tak maklumkan padanya berita pemergian pakcikku. Insyaallah, ada rezeki lepas ni aku balik kg lagi........nenek aku pun dah sebut byk kali aku x balik kg sebelum dia pergi umrah, skang dia dah balik kalau aku masih x balik jenguk nenek mesti dia bertambah terasa.........lagi² disaat begini.