March 21, 2012

Misteri Sebuah Cinta.....!

Ecehh....tajuk x bleh blah. Sungguh jiwang. Dah sememangnyer ada darah jiwang yg mengalir dlm tubuhku..... Apakah perkaitan dgn tajuk dan gambar dibawah?? SEBENARNYER....aku adalah penggemar siri 'Mysteries of Love' 8TV setiap Isnin-Jumaat pd pukul 7.00pm-8.00pm....................Itulah aku letak tajuk artikel ni misteri chenttaa....!
Jadi, aper kaitan dgn gambar ini? Dek kerana tidak sabar² nak tau aperkah kesudahan misteri cinta ini maka aku pun cari kat youtube cerita taiwan ni akhirnyer jumpa gak wpun berbahasa cina sepenuhnya tanpa english subtitles tapi aku sgtlah berpuas hati...............so, sambil buat keja hari nie....sambil mata dan telinga aku menjeling dan mendengar dialog drama nie. Tak paham pun xper, yg penting lakonan² mereka dah cukup buat aku paham. Hero dia dua² hensem......tu mcm dlm gambar kecik tu!

Then aku terus tgk episod last sekali, yerla nama pun 'x sabar' kan. Aku replay berulang² kali. Akhirnyer aku 'like' video tu dan tinggalkan komen yg berbunyi ' terima kasih kpd uploader, citer ni dimainkan di 8tv setiap hari jam 7.00pm-8.00pm setiap hari. memandangkn dah ada di youtube so, x payah la saya tunggu di depan tv lagi.' Haa....camtulah ayatnyer setelah di translate ke bahasa melayu. Komen tu aku tinggalkan di video tersebut pada tengahari tadi.

Awek @ pakwe yg upload siri drama ni dari China...dan dah upload banyak episod...dari episod pertama hingga akhir....cuma beberapa siri tengah dia x masukkan sebb sedikit sibuk.....malangnyer, tadi aku jengah video tue sekali lagi......Tau tak per terjadi?? Haa....mcm dlm gambar tue la........! 'THIS VIDEO IS NO LONGER AVAILABLE DUE TO A COPYRIGHT CLAIM BY TELEVISION BROADCASTS.' hUH....sib baik aku dah tgk sampai habis dan dah tau ending dia aper. SO...aku tak kisah lah 8TV nak claim ke, 10TV nak claim ke....or 9TV nak claim....yg penting aku dah tau happy ending. LOL.

....youtube...youtube...wpun ko delete aku tetap puas hati.........hehe....

No comments: