July 31, 2012

Mae Nak Antara Realiti & Fantasi

Aku tengok Filem Thai bertajuk Mae Nak di pawagam TGV Mines Seri Kembangan....Ahad kelmarin di siang hari selepas berjalan² shopping > Window Shopping sebelum berbuka puasa. Tiket RM26 utk dua org.


Cerita ni tak bosan, tapi jalan cerita dah tau cuz tak ubah seperti filem Thai yg pernah meletup dulu Nang Nak. Cuma Nang Nak lagi best.

Filem² ni digarap dari kisah lagenda Thailand yg di anggap kisah benar oleh masyarakat Buddha Thailand. Dimana isteri menjelma kembali selepas mati dan hidup seperti manusia biasa melayani suami. Kalau orang Melayu dah kira macam hantu raya balik kerumah.

Jalan cerita, gambar dan suasana nampaknya Nang Nak lagi best dari Mae Nak, cuma tak minat pelakon perempuannya berambut pendek...tiada beza dengan pelakon lelaki. Kalau rambut panjang macam watak dlm Mae Nak ni lagi cantik dan menarik.

Kami tengok Mae Nak ni sebab time tu cuma cerita ni saja yg available.....yg lain tayangannya dah berlangsung masa kami sibuk berjalan² cuci mata.

No comments: