July 10, 2012

Pitam Lihat Isteri Cantik

Tahniah kpd pakcik dan makcik berdua....ceria benar wajah mereka. Semoga bahagia hingga ke akhir hayat. Mcm lucu tajuknyer, tapi itulah realiti......suami atau lelaki pasti akan terkejut hingga pengsan atau hitam pitam jika melihat isteri², tunang² atau kekasih mereka cantik. Teruja katanyerrr.......! Kaum perempuan jugak yg cool dan rileks dgn senyuman.......

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


KOTA BHARU: “Saya terkejut hingga pitam sebaik melihat wajah bakal isteri yang cantik selepas disolek pada majlis akad nikah semalam (kelmarin).

“Bagaimanapun, Alhamdulillah majlis itu selesai selepas saya berjaya melafazkan akad nikah kali ketiga,” kata penghuni Rumah Seri Kenangan (RSK) Taman Kemumin, di sini, Idris Laboh, 71, yang bertemu jodoh dengan Rohani Lee Abdullah, 53, juga penghuni RSK.

Idris atau lebih dikenali sebagai Pak Yeh selamat diijabkabulkan dengan Rohani pada jam 5.30 petang kelmarin dan bersanding semalam serta diraikan 117 penghuni dan kakitangan RSK.

Lebih menarik, Rohani bertemu jodoh kali kedua di RSK selepas berkahwin dengan suaminya yang juga penghuni RSK pada 1994. Bagaimanapun, pada 2004, suami pertama Rohani meninggal dunia sebelum bertemu jodoh dengan Idris.

Idris yang berasal dari Kampung Pangkal Canggung, Machang, berkata, dia terpikat dengan Rohani selepas ditempatkan di rumah perlindungan itu pada November tahun lalu. - Mymetro

No comments: