August 15, 2012

Dibakar Teman Lelaki

Hilang mengantuk diptg hari. Inikah cinta? Syg? Sememangnyer bukan. Aku juga pernah melalui usia ini, alam persekolahan. Aku jugak pernah melalui alam cinta monyet katanyer? Monyet jugak yg disalahkn. Walhal monyet pun tak tau aper². TAPI, bagi aku amat berbeza budak² dulu dgn sekarang.Yerlah, yg paling ketara zaman aku sekolah mana ada handphone.....skang anak buah kesygn aku airil 4 tahun dan ailyn yg baru setahun lebih pun dah pandai ckp kat handphone.......................sealiran itu tingkah laku dan peradaban manusia juga sudah jauh berubah.

Manusia semakin agresif atau kurangnyer didikan agama? Apa yg menyebabkn manusia semakin kejam dan hilang akal? Alangkah baiknyer kemodenan ini dijuruskan kpd pembentukkan akhlak yg lebih baik dan hebat. Zaman aku dulu, nak keluar mlm dgn kawan pempuan pas maghrib pun jgn haraplah.......masa dah berubah.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

KUALA LUMPUR: “Mama tolong kak ngah. Kak ngah sakit. Kak ngah kena bakar,” rintih seorang remaja perempuan berusia 16 tahun ketika menghubungi ibu angkatnya selepas dipercayai dibakar teman lelakinya di kawasan semak berdekatan Seksyen 1, Wangsa Maju, awal pagi kelmarin.Dalam kejadian jam 3.15 pagi itu, mangsa yang keluar bersama teman lelakinya berusia 19 tahun itu disimbah petrol sebelum dibakar menyebabkan terbakar lebih 25 peratus dari muka hingga ke pusatnya dan dilaporkan kritikal.

Bapa mangsa, Mat Zaki Mat Hussin, 45, berkata, anaknya, Nurul Firzanah yang masih bersekolah dalam tingkatan empat itu pergi ke rumah ibu angkatnya dan selepas tiba di sana, dengan kebenaran ibu angkatnya itu dia keluar untuk berjumpa teman lelakinya dipercayai untuk bersahur.

Menurut Mat Zaki, mereka yang sudah mengenali teman lelaki mangsa dan keluarganya tidak berasa syak untuk membenarkan mereka keluar bersama.

Bagaimanapun, katanya, jam 3 pagi, dia menerima panggilan daripada nombor yang tidak dikenali memberitahu Nurul Firzanah dibakar berdekatan Flat Wangsa Sari di kawasan terbabit.- Metro

No comments: