August 24, 2012

Maut Ditikam Adik Ipar Sendiri

Terlalu ramai manusia yg mengalami masalah mental hingga sanggup membunuh dan mencederakan org lain. Sikap panas-baran yg melampau telah merosakkan akal fikiran yg waras hingga dah tak mampu lagi menilai manakah tindakkan yg baik dan mana sebaliknya.

Org yg lembam dan sindrom down itu jauh lebih baik dan mulia dari manusia yg berakal, kuat dan sihat tapi tak tahu menggunakan akal, kesihatan, dan kekuatan kearah kebaikkan...................!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MELAKA: Aidilfitri sepatutnya disambut dengan amalan bermaaf-maafan, namun bagi dua bersaudara keadaan menjadi sebaliknya apabila seorang lelaki maut akibat ditikam adik iparnya sendiri di Kampung Serkam Pantai, dekat sini, malam kelmarin.Mangsa, Rashid Ahmad, 46, mati jam 1.40 pagi ketika menerima rawatan di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Melaka kerana cedera di bahagian pinggang kiri akibat ditikam dengan pisau.

Sebelum itu, berlaku pertengkaran antara mangsa dan adik iparnya di halaman rumah ibunya jam 7.30 malam sebelum mangsa ditikam.

Kejadian bermula selepas mangsa, anak kelapan daripada 10 beradik, menegur sikap adik iparnya itu yang sering memukul isterinya berusia 36 tahun. - Metro

No comments: