August 03, 2012

Bunuh Sebab Meletak Kereta?

Jiran kami siap langgar keta ayah aku, tapi tak bayar pun gantirugi RM300 lebih kurang. Masa tu anak dia tertekan minyak n termasuk kawasan rumah kami lalu mlanggar keta abah aku. Setakat parking kat halaman rumah kami? Perkara biasa. Tu jiran satu lagi. Kiranyer kiri-kanan jiran mencabar minda kami.

Sampai satu tahap abah aku terpaksa panggil dorang utk alihkn keta masa abah aku nak keluar. Kena block ngan keta mereka di depan rumah sendiri. Tapi abah aku ckp, sabar jer.....biar org buat aniaya kat kita. Jgn kita yg buat kat org. Alhamdulillah, skang mereka dah tak ganggu sgt umah kami setelah bertahun² menyiksa kami. Pandai pun park kat rumah sendiri................bukannyer tak boleh.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

MELAKA: Akibat pertelingkahan keluarga berpunca daripada masalah meletak kereta, seorang jurujual maut dalam satu pergaduhan membabitkan lebih 20 individu di sekitar Tanjung Kling, dekat sini.

Mangsa, Mohd Faizal Harun, 34, pada mulanya cedera parah di kepala selepas dibaling batu bata ketika pergaduhan kira-kira jam 5 petang 28 Julai lalu, namun disahkan meninggal dunia di Hospital Kuala Lumpur (HKL) kira-kira jam 11.50 malam Selasa lalu.



Menurut sumber, pergaduhan itu berpunca apabila sebuah kereta terhalang ketika mahu keluar rumah, menyebabkan berlaku pertikaman lidah dengan anggota keluarga yang tinggal bersebelahan.

“Pergaduhan antara dua keluarga itu bertambah buruk apabila rakan dan saudara lain turut campur tangan hingga membabitkan lebih 20 orang,” katanya di sini, semalam.


Menurutnya, dalam pergaduhan itu pelbagai senjata digunakan termasuk kerambit, batu bata, besi, kayu dan pasu bunga hingga mengakibatkan beberapa yang lain cedera. - Metro

No comments: