August 22, 2012

Maut Kerana Tuntut Hutang RM30

Dahla berhutang, tak nak bayar, membunuh pulak. Dari kau membunuh lebih eloklah pungut botol²/ tin² kat pembuangan sampah, jual dan bayar hutang yg tak seberapa tue. Tua tak mendatangkan hasil.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

KUALA LUMPUR: Cuma RM30. Itulah nilai nyawa seorang tukang rumah apabila mati dibelasah dengan kayu oleh dua lelaki yang dikatakan tidak berpuas hati mangsa menuntut hutang itu.

Mangsa, Mohamad Khairul Anuar Osman, 28, dibelasah kedua-dua suspek di rumah sewanya di Taman Perindustrian Maju Jaya, Puchong Utama, di sini, kira-kira jam 4.30 pagi kelmarin. Dia meninggal dunia di Hospital Kuala Lumpur (HKL) jam 4 pagi semalam.Timbalan Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Superintendan Tan Ah Chua berkata, ketika mangsa berehat di ruang tamu rumah, dia didatangi suspek, seorang daripadanya rakan sekerjanya berusia 55 tahun dan seorang lagi berusia 53 tahun yang tidak dikenalinya.

“Dua suspek yang bersenjatakan kayu itu terus menyerang dan memukul mangsa menggunakan kayu panjang sebaik menceroboh rumahnya.

“Suspek kemudian melarikan diri bersama senjata digunakan apabila melihat mangsa mengalami kecederaan serius,” katanya ketika dihubungi semalam. - Metro

No comments: