August 10, 2012

Sepetang di Mid Valley & Mines

Hari kelmarin lepas keja aku terus ke Mid Valley dgn Nurul. Mulanyer nak tgk movie di Mines, tapi tercancel dan berubah arah ke Mid Valley dan berjln² tengok pakaian.



Hari yg sama MMU ada bagi kambing golek free kpd semua staff MMU. Anjuran bersama Tv9. Aku dan Nurul malas beratur dan menunggu, tak nak plan kami terganggu.

Pukul 4 staff dah berkumpul dan beratur panjang, kami  memilih utk 'tak join' dorang, kul 4.30 dah boleh gerak ke Mid Valley. Kalau tak, pukul 5 ptg pun belum tentu selesai urusan kambing......



Berlainan plak dgn suasana di Mid Valley, masa kami berjln² shopping aku dan Nurul tengok seawal pukul 6 ptg dah ramai org yg beratur di Baskin Robbins di bawah. Wpun mereka bagi free jam 8 mlm - 10 mlm.

Cina, Melayu, India semua ada beratur. Ais Krim free sapa tak nak? Menariknyer warga asing takder. Dah nama pun 'Ais Krim percuma utk Rakyat Malaysia', kalau ada Bangla, Indonesian, Nigerian atau Iranian pelik pulak rasanyer...........tapi aku dan Nurul tak beratur. Kami reserved tempat berbuka di salah sebuah restoran disitu.

Aku dan Nurul kalau nak layan Baskin Robbins kami pilih branch Alamanda. Dekat.



Semlm, balik rumah aku lepak² jap then kakak aku ajak p berbuka kat The Mines, aku setuju since aku pun takder aper² plan. So...kami terbang ke Mines dan makan sup kuew teow ngan cendawan di salah sebuah restoran di sini. Memang sedap. Kami datang pun sebenarnyer semata² nak makan sup tu........






Kalau jln² kat mines boring² bolehla naik boat, pusing² tasik.............tryla......ajak suami / isteri...jgn time berbuka sudah.

Weekend Nurul ajak berbuka di KL....tapi tgklah, cuz aku ingat nk ajak kakak & abg ipar aku pegi Sunway Pyramid. Tak pun Klang. Dah lama tak jalan sana........ajak tunang sekali kot? Ngehhh.

No comments: