October 18, 2012

Dirogol Ketika Jalan Bersendirian

Geram? Simpati? Atau aper yg kita rasakan bila membaca tajuk ini? Yg menjadi persoalan di benak aku kenapa jalan sorang²............?? Ohh Tuhan, jgnlah percaya sgt pd dunia luar hingga menyangkakan 'takkan terjadi aper² pada aku. Sapa pun takkan kacau aku.'

Berbaju kurung dan tutup aurat pun org ganggu kalau berseorangan, inikan pulak kalau pakaian menjolok mata. Memang mengundang padah. Berseorangan begitu pun sudah cukup utk menggamit malapetaka walaupun kita berpakaian besi.

Bila terjadi kes rogol begini sapa yg harus dipersalahkan? Jgn biarkan anak², adik², kakak, atau sedara-mara perempuan kita bersendirian keluar berjalan. Naik kereta sorg² setiap hari mcm aku ni pun bahaya....cuma setidaknyer dlm kereta. Semoga Allah SWT jauhkan kita semua dari perkara buruk begini.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Gambar Hiasan

CHERAS: Seorang wanita melalui detik hitam dalam hidupnya selepas dia yang berjalan sendirian bukan saja ‘diculik’ tiga lelaki, malah turut diperkosa seorang daripada lelaki terbabit.

Difahamkan, wanita berusia awal 30-an yang trauma selepas menjadi mangsa nafsu serakah lelaki terbabit pada malam Isnin lalu membuat laporan di Bali Polis Petaling, kelmarin.

Menurut sumber, ketika kejadian, mangsa keluar rumah untuk ke sebuah kedai berhampiran Taman Kampung Muhibbah, di sini, jam 9.30 malam.

“Ketika mangsa berjalan sendirian, sebuah kereta dinaiki tiga lelaki tidak dikenali menghampiri mangsa. Seorang daripada mereka keluar daripada kereta itu sebelum menarik mangsa.

“Mangsa yang terkejut dengan tindakan lelaki terbabit cuba mempertahankan diri dengan meronta dan menjerit,” katanya.

Sumber berkata, tindakan mangsa itu bagaimanapun gagal sebelum dia ditolak ke dalam kereta dan dilarikan ke sebuah kawasan kilang berhampiran.

Beliau berkata, selepas kejadian berkenaan, mangsa dibawa semula ke lokasi mangsa dilarikan sebelum ditinggalkan.

Berikutan itu, mangsa pulang ke rumahnya sebelum membuat laporan di Balai Polis Petaling, di sini. - myMetro

No comments: