October 03, 2012

Petani di Makan Babi

Petani dimakan babi peliharaannyer? Biasa non-muslim makan babi, tapi kali ni dah terbalik. Babi pulak makan orang. TAPI tak mustahil jika berat babi tersebut melebihi 300kg.....gemuk gedempol dan kelaparan. Malah petani malang ini pernah diserang oleh seekor babi betina gara² terpijak anak babi tersebut. Kesimpulannyer, babi memang tidak baik utk kesihatan mental dan fizikal.

Gambar: bukan babi yg dimaksudkan

OREGON (Amerika Syarikat) : Satu siasatan dilancarkan selepas seorang petani dipercayai mati dimakan oleh babi peliharaannya. Terry Garner, 69, tidak pulang selepas memberi makan haiwan yang kelaparan itu di ladangnya di Oregon.

Seorang anggota keluarga kemudian menemui cebisan anggota tubuh dan giginya selepas babi itu memakan sebahagian besar mayat petani terbabit.


Pendakwa raya, Paul Frasier berkata, berat sebahagian babi itu melebihi 318 kilogram. Siasatan dilancarkan untuk memastikan kematian Garner kerana laporan patologi tidak lengkap. Frasier memberitahu akhbar The Register-Guard: “Apa yang kami tahu, ia kemalangan ngeri. Tetapi kami perlu melihat pada semua kemungkinan.”

Adik petani itu, Michael, berkata, Garner pernah dibaham seekor babi betina yang besar selepas dia terpijak seekor anak binatang itu. - Agensi

No comments: