January 20, 2014

Kenapa Chinese Lebih Suka Melayu PR?

Hairan dgn manusia yg asyik melaungkan bangsa, 'Melayu, Melayu.' Agama tak nak pulak di laung? 'Islam, Islam.'? Allah tak tanya kamu bangsa apa, sebab bangsa bukan pilihan. Kalau anda di lahirkan sebagai Mat Saleh atau Jepun, itu bukan pilihan anda. Tetapi agama adalah pilihan. Pilih dgn akal yg dianugerahkan oleh Allah SWT. Sebab itulah malaikat tanya 'Apa agamamu?' Bukan 'Apa bangsamu?' Mengerti nggak? OK, aku ngomong Indonesia pulak.


Aku hairan, mengapa ramai manusia yg sangat RACIST ? Islam tidak pernah mengajar kita perkauman. Islam mengajar kita 'Islam itu bersaudara, tidak kira apa bangsa atau negara mana sekalipun.' Dan jika mereka bukan Islam, Islam mengajar kita supaya saling hormat-menghormati bangsa atau agama lain. Jadi, kenapa Melayu, India, dan Cina racist................? Apakah agama mereka tidak mengajar mereka?

Dibawah ini pendapat cina PR mengenai hudud, mereka tidak takut malah menyokong. Kenapa cina MCA BN menolak hudud? Jawapan itu ada pada pemimpin² dan penyokong BN. Kerana mereka sendiri menolak hudud dari dilaksanakan dgn bermacam² alasan jahil dan munafik.

No comments: