January 20, 2014

Kilang Arak di Rasmikn oleh Menteri BN

Kilang arak besar Calsberg ini letaknya di Shah Alam bagi mereka yg tidak tahu. Pernah seorg ustaz bercerita pengalamannya, ketika seorang ulama besar dari Timur Tengah datang ke Malaysia, beliau bertanya bangunan apakah itu (merujuk kepada kilang Calsberg) ustaz itu dgn muka yg tebal menahan malu, lalu memberitahu kilang arak. Lalu imam tersebut beristigfar mengucap pjg, dan sempat memberi amaran jgn sampai negara di timpa bala kerana membiarkan sesuatu yg diharamkan oleh Allah SWT.


Memang kita dah tertimpa bala tak berkesudahan pun, selain ekonomi yg semakin buruk dan teruk, kita malah mengalami masalah jenayah dan gejala sosial yg sgt dasyat. Lihatlah diri dan keluarga atau org sekeliling kita sendiri, jauh dari Allah, dan jauh dari akhlak Islam yg sebenar.

Info: Kilang Calsberg ini di rasmikan oleh ayah Perdana Menteri Dato Seri Najib, iaitu Tun Razak. Perjanjian arak ini bukan boleh dibatalkan sesuka hati oleh kerajaan negeri yg berkuasa sekarang, memandangkan Malaysia masih lagi di perintah oleh kerajaan BN. Hak mutlak kuasa lesen judi mahupun arak masih di tangan mereka.

No comments: