July 11, 2014

Isteri Tidak Puas di Ranjang

Assalamualaikum, Saya baru sahaja melahirkan anak sulung. Suami saya berumur 29 tahun manakala saya berumur 24 tahun.

Suami saya seorang yang baik, penyayang dan bertanggungjawab kepada saya dan anak. Apa sahaja persediaan atau keperluan kami dia akan dahulukan terutama keperluan bayi kami.

Namun semenjak kami bersama sepanjang perkahwinan, saya tidak pernah puas bersama suami di ranjang walaupun kami kerap bersetubuh.

Untuk pengetahuan, kami berdua kerap bersetubuh sebelum mendapat anak kerana terlalu inginkan zuriat. Suami saya cepat kalah. Saya tahu dia kerja kuat namun tetap lemah. Saya ada belikan pil sampingan untuk kecergasan badan dan lebih bertenaga. Namun jika saya tidak hulurkan ubat, dia tidak akan makan.


Saya perlu ingatkan suami setiap kali dia lupa. Malah dia tidak akan makan sebiji ubat pun walaupun ubat ada di depan mata. Selepas 2 bulan melahirkan anak, kami bersama kembali.

Kini bayi sudah pun masuk 3 bulan tapi baru 2 kali kami bersama. Masalah suami saya ialah dia cepat kalah. Kadang-kadang tak sampai 5 minit dia sudah tewas.

Saya bosan. Suami saya suka menonton televisyen sehingga lewat malam. Selagi dia tidak mengantuk, dia tidak akan masuk ke dalam bilik. Kadang-kadang saya terpaksa masuk bilik dahulu membawa anak kami. Selain itu, dia juga selalu menyuruh saya membelai ‘senjatanya’ sehingga dia terlelap.

Saya bosan dengan masalah suami saya. Namun saya bernasib baik kerana dia seorang yang penyayang dan suka mengambil berat.

Saya pula tidak pernah meluahkan rasa tidak puas saya kepadanya kerana bimbang dia akan kecil hati.

Bagaimana cara untuk saya memulakan langkah supaya suami saya berubah dan dapat menceriakan hati saya? - siraplimau.com

2 comments:

Anonymous said...

macam macam Allah jadikan. saya masalah sebaliknya...isteri kurang keinginan. kurang dari 30% dipenuhi. namun setiap minggu sekurangnya sekali tapi kadangkala membawa sehingga 1 ke 1.5 jam berdayung sehingga mungkin membosankannya. ingin saja saya kahwin lagi 1 tetapi saya takut masalah yang sama juga berlaku...sabar je lah.

Suzi said...

bersabarlah encik. sy nk bagi nasihat pun tak reti. mungkin boleh bincang dgn isteri encik? ataupun rujuk pd yg pakar dlm bab ini seperti kaunselor atau doktor sakit puan :)