August 31, 2014

Iguana Masak Sup Atau Goreng Ponn Sodappp

"Eh, biar betul Puan Milokaw? Asal bagi gambar masakkan tak pernahnya share yang elok2. Mesti share sup ularlah, burger ularlahkatak lah, ishhh...geli tau" Bisik hati pembaca yang jelita lagi hensem. Ok, uolls dah dinner tak? Puan Milokaw baru lepas makan...nasi dan ayam goreng. Puan Milokaw bukan tak mahu kongsi gambar masakkan yg menarik lagi lazat dan suci, tapi blogger tayang makanan atau berkongsi menu makanan setiap hari macam di facebook tu dah berlambak sangat....asal nak makan jer tak kira lah dirumah atau di restoran mesti upload gambar tunjuk kat kawan2. Kan.....kesian kawan2 telan air liur teringin nak makan. Pasaii pa, kalau tengok ulaq, katak, iguana ni sapa pon tak teringin haih...cakap utara.

Dibawah adalah gambar Iguana yang terkenal di pasar Oriental Nicaragua. Iguana ini dijadikan sebagai santapan penduduk tempatan.


Penduduk tempatan suka makan sup iguana ataupun iguana goreng. Katanya, pemerintah Nicaragua mencadangkan agar rakyat negara mereka menternak banyak2 iguana untuk dijadikan makanan supaya dapat menyelesaikan masalah krisis makanan. Memakan iguana adalah haram bagi umat Islam. Sumber tranungkite.net.










No comments: