September 04, 2014

Cadbury Perisa Ulat-Ulatan

Aku memang dah lama boikot Cadbury ni sejak kes Cadbabi tidak lama dulu. Macam yang pernah aku luahkan di blog ini yg aku merupakan bekas penggemar Cadbury. Kepada cik puan dibawah, mungkin ini satu kesedaran untuk anda agar lebih tegas dan nekad untuk memboikot Cadbury. Jika perkara ini tidak berlaku pasti anda sekeluarga akan terus menikmati Cadbury.

..

ADUHAI…ada saja cerita kurang enak mengenai coklat berjenama Cadbury ini. Selepas reda isu DNA babi beberapa bulan lalu, seorang pengguna Facebook, Sima Iman telah memuatnaik beberapa gambar yang menunjukkan kehadiran ulat dalam coklat Dairy Milk Blueberry.
 
Katanya: “Nmpk x ap yg ad dlm cklat ni..sllu nye tngk kt lam fb je org post..skrg trjdi kt dri sndri..sejk kes ad DNA tut 2 memg dh xbli lg..tp ari ni blh plk en suami nk mkn..memg sumpah ak xkn bli lg n xkn mkn cklat jnme ni.. Ya Allah..nsib baik la ak memg dh xde slera ngn cklat nme ni lg..”
 
Menerusi gambar yang disertakan, coklat tersebut ternyata dibuat di kilang Cadbury yang terletak di Shah Alam. Menurut Sima, tarikh luputnya ialah pada 6 Januari 2015.

Memandangkan status ini sudah dikongsikan secara meluas di laman sosial, mungkin pihak Cadbury sudah menerima perkhabaran ini. Sebaiknya kita dengar penjelasan dari pihak kilang terlebih dahulu sebelum membuat sebarang kesimpulan.




Berita: blogbahni.com


No comments: