March 27, 2015

Kanak-kanak 5 Tahun Dirogol Ketika ke Kedai

Syaitan atau binatang apa perogol ni? Sakitnya hati aku membaca. Semoga hukuman hudud Allah dapat dilaksanakan di Kelantan.
Hukuman yg tidak digeruni penjenayah dan perogol

KOTA BHARU - Seorang kanak-kanak perempuan berusia lima tahun menempuh saat tragis dalam hidupnya apabila dirogol seorang lelaki tidak dikenali ketika keluar membeli ais di kedai tidak jauh dari rumah, di Kampung Pauh 2, Banggu, di sini.

Suami Serang Bekas Isteri dan Kekasih

KUALA TERENGGANU - Seorang lelaki bertindak bagaikan gila talak apabila menyerang bekas isterinya bersama teman lelaki dalam satu kejadian di Kampung Mak Chili, Chukai, Kemaman, Selasa lalu.


Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Terengganu, Asisten Komisioner Wan Abd Aziz Wan Hamzah memaklumkan, kejadian itu berlaku lebih kurang jam 7.30 malam,

March 26, 2015

Tak Mahu Dilihat Sebenarnya Ingin Dilihat

Upload gambar berpurdah, tak mahu dilihat sebenarnya ingin dilihat.

Bukan aku yg cakap, sedakar copy-paste dari kata² ustaz Dr. Abdul Basit atau dikenali sebagai Dr Abu Anas Madani di facebook. Kata² dan gambar ini dipos oleh beliau sendiri yg meluah sedikit teguran kepada wanita berpurdah tapi suka upload gambar di facebook, bagai menagih pujian, likes dan view dari orang ramai. Tiada apa yg perlu aku tambah, apa yg penting nasihat ini memang sangat berguna kepada semua.


March 25, 2015

Gambar Pesawat Germanwings Terhempas

Berita tv9 malam tadi melaporkan sebuah pesawat tambang murah Airbus 320 Germanwings telah terhempas disebuah kawasan pergunungan Alps, Perancis. Pesawat ini membawa penumpang lebih 140 orang termasuk anak kapal dipercayai terkorban.

March 23, 2015

Beza Lelaki Dan Perempuan Bershopping

Setuju tak dengan gambarajah dibawah tentang tabiat para wanita dan lelaki apabila menjengah ke pasaraya besar? Gambar ni buat aku tersenyum sendiri, dan secara peribadi aku bersetuju dengan pandangan dibawah.

 Credit: Facebook Adios Smarta

Orang lelaki ternyata lebih 'simple' dan mudah dalam urusan bershopping. Manakala wanita pula, terlalu rumit dan rakus bershopping atau window shopping. Ya, bukan semua. Tapi kebanyakkan.

March 21, 2015

Unta Comel Menunaikan Solat.........

Jom tengok tiga gambar unta dibawah, gambar seekor unta mengajuk tuannya bersolat. Reaksi yang sangat comel dan mengagumkan. Mungkin nak beritahu kita supaya jangan malas solat? Lihatlah dunia, unta pun tahu bersolat. Alangkah aneh jika manusia tidak mahu solat? Gambar ni aku ambil dari group facebook dari negara sebelah middle-east :)

March 20, 2015

Ribuan Ikan Keli Terpelanting di Jalanraya

Gambar² ikan keli dibawah adalah kejadian di Ghuizao China pada hari kelmarin, dimana sebuah pintu lori tiba² terbuka lalu mengakibatkan ikan keli seberat  6800 kilogram tergolek-golek bergelimpangan ditengah jalan.


Menurut laporan yg aku baca di Sinarharian, sepasukan anggota bomba bergegas ketempat kejadian untuk membantu memasukkan kembali ikan keli tersebut kedalam lori. Malah orang ramai yg berada disitu turut membantu. Selepas dua jam ikan-ikan tersebut berjaya dimasukkan kembali kedalam lori.

March 19, 2015

Duit Pertamaku Hasil Dari Online

Hi guys...hari ni Puan Milokaw ada sesuatu nak kongsi dengan you olls. Apa? Resipi? Bukan...Puan Milokaw ni bukan pandai masak. Masak pun jarang² saja. Kita sebenarnya nak kongsi cerita.


Ingat tak bulan lepas kita kongsi artikel Nuffnang telah menendangku? Tapi sekarang Nuffnang dah pujuk aku balik, dah ada balance RM20 dah lebih-kurang. Dalam artikel tu aku ada sebut kerja online yg aku buat. Tak tahu? Tak tahu tak apa meh nak bagi tahu, duit yg aku dapat ni adalah duit hasil dari usaha gigih buat kerja disini.

March 18, 2015

BN sokong laksana hudud

Dun Kelantan: BN sokong laksana hudud

Benarkah apa yg aku baca ni? Kalau betul, Alhamdulillah...syukur kepada Allah SWT. Aku antara insan yg paling gembira mendengar berita ini. Akibat terlalu gembira walaupun belum ada kata putus dari kerajaan Malaysia, Puan Milokaw tetap nak berpolitik hari ini.


Aku tidak peduli sama ada seseorang tu penyokong DAP, PKR, atau UMNO BN, selagi dia menyokong perjuangan Islam dan hudud Allah, bagiku dia adalah sahabatku. Terus-terang, Puan Milokaw ni adalah penyokong PAS. Dalam hal hudud, tiada kompromi, sesiapa yg menyokong hukum Allah ini maka aku sangat berterima kasih dan menghormati mereka. Sesiapa yg menentang atau menolaknya, sekalipun dia mengaku dia Islam, maka dia adalah musuhku.

March 17, 2015

Suami Pukul Isteri Malas Goreng Lempeng

Sekali baca berita sinarharian, aku rasa tak berbaloi isterinya dipukul gara-gara lempeng? Goreng sajalah, apa masalahnya? Bukan susah pun. Betul tak? Mungkin itu yang kita terfikir bila melihat tajuk diatas.

Gambar hiasan

Sebelum menerawang jauh dengan fikiran negatif itu, negatif sebab tanpa membaca berita penuh tapi telah membuat kesimpulan hanya berdasarkan perenggan pertama, lalu tanpa membuang masa aku membaca berita penuh hingga selesai. Manalah tahu kalau² isterinya yang bersalah.

March 13, 2015

Wanita Bangga Aswad Ceraikan Isteri Kerananya

Tak terkata! Siapa Aswad? Aku pun tak tahu. Pada pertama kali aku membaca dan menatap gambar viral dibawah perasaan bercampur baur. Marah? Geram? Meluat pada wanita yg tidak tahu malu ini? dan juga simpati pada bekas isteri lelaki yg bernama Aswad ini? Bagaimana seorang wanita tergamak berkongsi gambar seperti ini dan meluahkan kata² tanpa sikit pun menjaga hati wanita lain?

March 06, 2015

Ramai Tentera Israel Jadi Gila

TEBING BARAT - PALESTIN. Beratus-ratus tentera Israel yang terlibat dalam Perang Gaza tahun lalu dilaporkan menjalani kaunseling dan rawatan psikoterapi.

 Reaksi askar Israel selepas berjaya keluar dari wilayah Palestin ketika Perang Gaza pada 2014.

March 04, 2015

Ternyata Murkesh Singh Ini Perogol Berhemah?

Siapakah lelaki yang aku maksudkan itu? Murkesh Singh adalah salah seorang diantara enam perogol yang telah merogol dan membunuh seorang wanita pelajar perubatan di India tidak lama dahulu, tahun 2012. Wanita dibawah bersama teman lelakinya menaiki bas lalu dirogol sekumpulan lelaki didalam bas tersebut sebelum dicampak keluar dari bas tersebut. Manakala teman lelaki wanita ini pula dicederakan.


Melalui gambar di atas, pada pandanganku cantik wanita ini. Semua gambar mangsa, gambar demonstrasi di India. New Delhi khususnya, dan gambar wajah penjenayah perogol ini aku petik dari portal berita diseluruh dunia yg melaporkan kisah tersebut. Statement dari lelaki ini pasti sangat memualkan dan menimbulkan kebencian dihati para wanita. Namun terselit kebenaran walaupun pahit untuk diterima. Apapun, itu bukan alasan untuk merogol.

March 03, 2015

Bekas Suami Psiko Ugut Dan Sebabkan Kematian Isteri

Alor Setar: “Kami mahu keadilan dan meminta pihak berkuasa mengheret suspek ke muka pengadilan. Tindakan dia melampau kerana pernah mengugut mahu mengikat sekali gus menjerut leher arwah dua minggu lalu.

“Mujur bapa saya yang tinggal bersebelahan rumah arwah terdengar pergaduhan mangsa dengan bekas suaminya. Kalau tidak, kami tidak tahu nasib arwah ketika itu.”

Anak mangsa - Muhammad Izzuddin (kiri) bersama Muhammad Danish menunggu jenazah Rosniza di Hospital Sultanah Bahiyah, semalam. 

Empat Kes Tembakkan Dalam Sehari

Hebat! Empat kes tembakkan dalam sehari? Gambar dibawah Puan Milokaw ambil dari facebook yang dikongsikan oleh seorang teman bernama 'Debu Khayalan.' Kejadian tembak dibawah ini dilaporkan dalam berita hari semalam.

March 01, 2015

Isteri Curang Melekat Ketika Berzina

Johannesburg: Polis terpaksa menyembur serbuk lada untuk menyuraikan orang ramai yang berkumpul untuk melihat seorang wanita curang ‘melekat’ pada kekasihnya selepas mengadakan seks.

ORANG ramai berkerumun di luar apartmen berkenaan. - Gambar dan berita myMetro