April 29, 2015

Gempa Bumi Nepal 7.8 Skala Richter Lebih 5000 Maut

Dibawah adalah gambar² sekitar Gempa Bumi yang berlaku di Nepal pada hari kelmarin, Sabtu 25 April 2015. Dalam sibuk² pindah, sempat juga mencuri baca berita terkini. Namun tak dapat update apa² di Milokaw. Hari ni baru ada peluang untuk update blog ini.


Gempa bumi ini telah mengorbankan lebih 7000 orang, manakala lebih 10,000 orang pula cedera. Penduduk disini terdiri dari majoriti penganut hindu, minoriti Islam, Kristian, dan agama lain.

April 24, 2015

Dulu Seri Kembangan kini Seri Kembangan

Salam rindu buat pembaca Milokaw yg budiman lagi kacak dan jelita. Cheewah, puji melambung gitu. Mengikut statistic di Milokaw, pembaca blog ini ramai terdiri dari wanita, iaitu lebih 60%. Manakala lebih kurang 40% lagi adalah lelaki.

Gambar tiada kena-mengena

Jadi, lebih ramai wanita yg menggemari blog Puan Milokaw. Maklumlah, Puan Milokaw pun perempuan kan...mestilah wanita lebih memahami wanita. Jadi, apa kaitannya dengan Seri Kembangan kak suzi oii?

April 21, 2015

Isteri Rantai Dan Kurung Suami Seperti Banduan

Kesian melihat pakcik ni. Bagaimana seorang isteri tergamak buat begini pada suaminya? Semoga kita para isteri dijauhkan dari sifat begini. Berita dipetik dari Sinarharian.

HUAUYAN - PERU. Seorang lelaki dirantai dan ditinggalkan kelaparan oleh isterinya di dalam sebuah pondok usang di sebuah perkampungan kecil di Huauyan, dekat Peru.

Pablo dirantai oleh isterinya - Foto CEN

Pablo Tamariz Coraquillo, 86 dikatakan dilayan seperti banduan oleh isterinya sejak kira-kira dua tahun lalu.

April 13, 2015

Hari Yang Sibuk Dan Penat

Dah lama Puan Milokaw tak meluangkan masa untuk blog ni. Berhabuk you all. Fuuhh. Tiup sikit. Sebetulnya, aku sangat sibuk tiga-empat minggu ni. Banyak urusan yg perlu diselesaikan. Hampir setiap minggu tak ada masa nak goyang kaki dirumah.


Aktiviti biasa berkumpul dan makan-makan bersama kakak, dan adik-beradikku pun turut terjejas. Clixsense pendapatan online pun, aku jarang log in. Sekarang dalam proses nak pindah rumah, mungkin tak stay di Kajang lagi dah. Tak pasti stay jajahan mana pulak.

April 08, 2015

Suami Potong Kaki Isteri Kerana Cemburu

El Rancho (Honduras): Seorang suami memotong kedua-dua kaki isterinya selepas mengesyaki wanita itu curang.

MARCIO Salazar ketika ditahan. Gambar kanan, Heydi di hospital.

Lelaki berkenaan, Marcio Matthew Salazar, 42, bertindak demikian mengguna parang terhadap isterinya, Heydi Waleska Hernandez di kediaman mereka di kawasan pergunungan di sini, Sabtu lalu.

April 04, 2015

Gambar Nahas Helikopter Tan Sri Jamaluddin Jarjis Terhempas

Dari Allah kita datang, kepada Allah jualah kita kembali. Takziah kepada semua keluarga serta rakan-taulan mangsa yg terbunuh dalam insiden helikopter terhempas di Semenyih ini. Kesemua enam penumpang termasuk bodyguard, pilot, dan dato-dato serta Tan Sri Jamaluddin sendiri terbunuh.