May 31, 2015

Mayat Bawah Lantai Rumah Teres Kepong Mayat Budak Lelaki

Akhirnya terjawab mayat yg ditanam dilantai dapur sebuah rumah teres di Kepong ini. Semoga penjenayah kejam yg membunuh kanak-kanak ini menerima balasan setimpal.

Dibawah adalah antara komen dalam facebook ketika metro melaporkan tentang pembunuhan yg masih belum terjawab sebelum ini. Betul lah apa yg mereka kata mayat kanak2.

Gambar myMetro
 
NiKz NikKy: Sy trjaga pg2 buta ni & trbca headlines psl kes ni...sy pn ada trbca komen2 abg ni kt page lain,headline sma...abg ni crita dia pnh nmpk budak slalu kuar ikut pintu blakang dapur mngsa tu sbelum ni...dia pelik budak tu slalu kuar masuk ikut pintu blakang wktu senja shj...dia crita kt wife dia...wife dia takut nk ke dapur...prasaan pelik abg ni trbongkar hri ni slepas pnemuan mayat...so,abg ni yakin la apa yg dia rsa pelik sbl ni rupanya ada kaitan dgn penemuan tu...rumah taman teres kan mmg dapur slalunya brtentangan dgn dapur rumah lain...mestilah abg ni tahu & boleh agak penyewa rumah sbl tu siapa sbb dia jiran...mgkn penah berborak ke sbl ni,itu kemungkinan la(bg jiran yg peka)...apapun boleh fhm la apa abg ni cuba smpaikn sbb kisah ni pn lebih kurg mcm dlm filem seram...lgpun ni baru laporan awal...slebihnya biarla pihak brwajib siasat dulu & kita semua tgu laporannya*
Like · 85 · Yesterday at 04:51

May 30, 2015

Penemuan Mayat Bawah Lantai Rumah Teres di Kepong

Kejadian ini mengingatkan aku kisah yg berlaku disebuah negara middle east yg disampaikan oleh Ustaz Ahmad Zainuddin dari Indonesia tentang kisah seorang isteri yg membunuh pembantu rumah akibat salah sangka dan cemburu buta terhadap suaminya.

Gambar Hiasan

Suaminya yg menyintai isteri lalu memutuskan untuk sama2 melupuskan mayat dan bukti pembunuhan yg dilakukan isterinya itu dengan menanam mayat wanita tersebut didinding rumah sewa mereka. Selepas itu mereka berpindah.

May 15, 2015

Sebak Dan Sedih Hatiku....

Penat dan mengantuk! Patutnya waktu ni aku dah tidur, sebab keletihan. Balik dari kerja terus ke Semenyih rumah kakakku, dan lepas Isyak aku balik ke rumah Seri Kembangan ni. Dari MMU Cyberjaya ke Semenyih aku drive lebih satu jam. Jem dan jauh. Sebelum pukul 6 keluar dari office dan sampai rumah kakak aku pukul 7 lebih. Kat situ dah penat atas jalan saja.


Ayin anak kakakku, semacam merajuk bila aku katakan nak balik ke rumah. Bila nampak saja nenek bawa barang dan cakap nak balik, dia terus menangis. Aku ambil mak bawa balik ke Seri Kembangan.

May 08, 2015

Bayi Dibuang Dalam Pam Tandas BHP Pasir Besar

Apalah salah bayi malang ini diperlakukan sedemikian rupa? Sangat menyedihkan. Cukuplah dosa zina, apa ditambah lagi dengan dosa membunuh? Sedangkan dosa zina itu sendiri sudah terlalu hina, besar, dan tak tertanggung siksaan di kubur dan neraka kelak, bagaimana tergamak menempah azab yg baru pula?

Streamyx Rumahku Sudah Pulih

Alhamdulillah, pagi semalam aku ke TMpoint Cyberjaya untuk terminate Streamyx, petang semalam juga pihak kontraktor TM datang betulkan dan semalam juga dah boleh guna streamyx rumah seperti biasa.

Puan Milokaw Puan/Encik Bulus Penat dan mengantuk. Jantina tak dapat dikenal-pasti. Kemungkinan 'jantan, melalui air muka dan raut wajahnya.

Cepat dan efisien kan? TM tak setuju aku nak terminate....cepat2 mereka selesaikan masalah tersebut.

May 07, 2015

Pergi TM Nak Terminate Streamyx...TM Tak Bagi

Lucu kan? Tak lucu pun. Syok sendiri punya pertanyaan.

OK, ringkaskan cerita. Dah lebih seminggu aku bermastautin di Seri Kembangan. Malah cuti Labour Day dan Wesak Day baru ni aku balik Jengka 16 dan Merapoh dari rumah di Seri Kembangan. Kiranya, seronok aku rasa sebab lebih dekat dengan MMU Cyberjaya. Lebih jimat minyak dan tiada tol. Heavy traffic, memang tak boleh elak. Duduk dimana² bandar atau pekan pun tetap jem.


Berbalik kisah Streamyx. Minggu lepas hari Isnin, 27 April 2015, aku ke TMpoint Cyberjaya. Memaklumkan untuk pindah streamyx. Hari selasa 28 April, TM hantar kontraktor upahan mereka, encik Mutusamy (bukan nama sebenar) datang kerumah aku untuk pasang Streamyx. Malangnya, encik Mutusamy ni tak pandai gamaknya?